28 september 2024: The Big Draw

Het Augustijnenhof is op zoek naar Dordts tekentalent!

In het jaar 2000 werd in Groot-Brittannië het eerste “Big Draw” festival georganiseerd. Inmiddels is de Big Draw uitgegroeid een jaarlijks internationaal tekenfestival. Ook steeds meer Nederlandse steden doen hieraan mee, waaronder Dordrecht. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen.

Voor de editie van 2024 is het Augustijnenhof door de organisatie van de Dordtse Big Draw gevraagd een tekenwedstrijd te organiseren. Voor het thema hiervan lieten wij ons inspireren door de tentoonstelling die momenteel op onze bovenverdieping te zien is: de mooie panden in onze historische binnenstad. 

Wie kent niet de prachtige aquarellen en tekeningen van Johannes Rutten (1809-1884), leerling van Abraham van Strij? In de negentiende eeuw legde hij tot in het detail panden vast die op het punt stonden te worden gesloopt. Het beeld van het negentiende-eeuwse Dordrecht is hierdoor bewaard gebleven. En wat te denken van de tekentalenten van Otto Dicke, Jan Hensema of Ad Bakker? Ook zij hebben veelvuldig het beeld van de Dordtse binnenstad in hun tekeningen vastgelegd.

Het Augustijnenhof is daarom op zoek naar tekentalent. Rutten, Dicke, Hensema en Bakker zijn niet meer onder ons, maar daarmee is er geen eind gekomen aan de traditie om de historische binnenstad op papier vast te leggen. We doen dan ook een oproep aan alle Dordtenaren om een tekening te maken van een zelf te kiezen locatie in de binnenstad. Dat kan een gebouw, een park, een straat, een plein of wat dan ook zijn. Als het maar de Dordtse binnenstad is.

Wie mee wil doen, mag tot vrijdag 20 september 2024 één of twee tekeningen inleveren bij het Augustijnenhof. De tekeningen zullen getoond worden op de dag van het evenement (zaterdag 28 september) en een deskundige jury gaat dan bepalen wie zich een waardig opvolger toont van de bovengenoemde kunstenaars.

Voorwaarden

  • Maximaal twee tekeningen
  • Formaat: A3 of A4
  • Getekend met potlood, kleurpotlood, pastelkrijt of houtskool (géén viltstift!)
  • Op de achterkant van de tekening: naam, adres, telefoon, mailadres en leeftijd
  • Uiterlijke inleverdatum: vrijdag 20 september 2024
  • Inleveradres: Hof 15 Dordrecht

Voor elke deelnemer is er een leuke attentie en een deskundige jury kiest uit alle inzendingen ‘de meest geslaagde’ tekening. Afhankelijk van de inzendingen wordt wel rekening gehouden met leeftijdsverschil. Er kunnen dus meerdere winnaars worden uitgekozen.

Voor meer informatie over het Nederlandse Big Draw festival kijk op: thebigdrawnederland.nl 

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!