Arij Boogerman Lezing

 

Arij Boogerman (foto: Per Bos)Op 26 mei 2023 organiseerde het Augustijnenhof de eerste lezing vernoemd naar Arij Boogerman (1945-2022). Een eerbetoon aan een erudiete en prominente stadsgenoot.

Arij Boogerman heeft veel voor de stad Dordrecht betekend. Zo was hij o.a. sinds 2013 voorzitter van de werkgroep Stolpersteine Dordrecht, sinds 2002 voorzitter van de Stichting Behoud Augustijnenkerk, sinds 1984 bestuurslid van de Vrienden van de Grote Kerk en sinds 1978 bestuurslid van de Stichting Behoud Grote Kerk. In 2014 werd hij voor zijn werkzaamheden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook voor het Augustijnenhof heeft hij veel mogen betekenen. Arij Boogerman droeg onze activiteiten een warm hart toe. Door zijn bemiddeling als oud-makelaar werd het Documentatie- en Kenniscentrum in 2015 in de gelegenheid gesteld om een prachtige ruimte aan het Hof te huren. Arij Boogerman huurde zelf ook ruimte in het pand en was daarmee tot aan zijn overlijden onze directe buurman. We hebben warme herinneringen aan hem.

Het is ons voornemen om ieder jaar op zijn geboortedag, 26 mei, een lezing te houden in de Augustijnenkerk.

Eerste editie 2023

  • Spreker: Mpho Tutu van Furth, dochter van de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse bisschop (en in 1984 winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede) Desmond Tutu.
  • Thema van de lezing: "Leren van een bitterzoet verleden". Mpho Tutu van Furth schreef met haar vader twee boeken over de verwerking van het beladen Apartheidsverleden in Zuid-Afrika. Welke lessen kunnen wij hieruit trekken wanneer we kijken naar het koloniale verleden van Dordrecht?
  • Muzikale omlijsting: samengesteld Afrokoor onder leiding van dirigent Boaventura Gouveia.
  • Terugkijken: www.youtube.com (duur: circa 2 uur).

 

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!