Dordtse monumentenschildjes

 

Er zijn weer monumentenschildjes!

Samen met de bewoners van de Dordtse monumenten bouwt het Augustijnenhof aan één groot ‘digitaal monumentenboek’ over alles wat zich door de eeuwen heen achter hun prachtige gevels heeft afgespeeld. Het Augustijnenhof heeft ongeveer 100 monumenten voorzien van een monumentenschildje, met daarop een QR-code. Als u voor het monument staat met een smartphone of tablet, kunt u deze code uitlezen en komt via internet direct de geschiedenis van het pand tevoorschijn.

Monumentenschildjes met een QR-code zijn in Nederland niet uniek, maar vooral te vinden op bijzondere objecten zoals stadspoorten, kerken, molens en stadhuizen. Dordrecht is de eerste stad in Nederland waar de achtergrond van ‘gewone huizen’ op deze manier wordt gepresenteerd. We waren door de voorraad heen, maar hebben nu weer schildjes beschikbaar.

Er is een aantal mogelijkheden om aan te geven dat uw huis een monumentale status heeft. U kunt ervoor kiezen om een Dordts monumentenschildje te plaatsen zonder QR-code. Of u een gemeentelijk- of een rijksmonument heeft maakt niet uit, het schildje is voor beiden te gebruiken.

Wilt u via een QR-code de geschiedenis van uw huis delen? In dat geval wordt het schildje geleverd met een duurzame transparante sticker die de QR-code bevat van een pagina op internet, waarop het Augustijnenhof in overleg met u de informatie vermeld. Omdat wij toegang hebben tot het historisch archief van het kadaster is er al snel een eigenarengeschiedenis te traceren die terug gaat tot in het begin van de 19e eeuw en wellicht beschikt u zelf ook al over vermeldenswaardige historische informatie.

  • Dordts monumentenschildje zonder QR-code: € 25,00
  • Dordts monumentenschildje met QR-code: € 50,00
  • Geschikt voor zowel rijksmonumenten als ook gemeentelijke monumenten

ANWB-schildje

In 2014 is ook de ANWB gestart met de verkoop van eigen (rijks)monumentenschildjes. Mocht u daar de voorkeur aan geven, dan kan het Augustijnenhof daarvoor de QR-sticker leveren met onderliggende historische informatie.

  • Sticker met QR-code: € 40,00
  • Geschikt voor (rijks)monumenten die reeds voorzien zijn van een ANWB schildje

Voorbeelden

Wilt u voorbeelden van zien van teksten onder de QR-code? Via deze link komt u op een Google kaart van Dordrecht, waarop u kunt in- en uitzoomen. U ziet daarop blauwe en groene pictogrammen met een huisje. De blauwe zijn de rijksmonumenten en de groene gemeentelijke monumenten, waarop zich al een monumentenschildje met een QR-code bevindt. Als u op zo’n huisje klikt dan komt via een QR-link dezelfde informatie tevoorschijn als wanneer u voor het huis had gestaan en u de code met uw smartphone zou hebben gescand.

Ja, ik bestel een monumentenschildje en/of QR-code voor mijn huis  

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!