Het Hof

Terugkijken: lezing Augustijnenhof `Waar vecht je nog voor?`

Op 8 juli jongstleden organiseerde het Augustijnenhof een lezing in de Augustijnenkerk ter gelegenheid van de herdenking van de eerste vrije Statenvergadering. Sprekers waren Dr. Arjan Nobel, Prof. Dr. Marc De Kesel en Drs. Jos Wienen.

U kunt de gehele bijeenkomst hier terugkijken via YouTube. (Duur: 2 uur, 7 minuten.)

Uitslag fotowedstrijd juli 2022

In het kader van de herdenking van de Eerste Vrije Statenvergadering tijdens het Hoffestival op 8 en 9 juli jongstleden organiseerde het Augustijnenhof een fotowedstrijd voor Dordtse amateurfotografen. We ontvingen in totaal 41 foto’s van 13 fotografen. Twaalf daarvan werden geselecteerd voor een buitenexpositie op 8 en 9 juli 2022 in de Kloostertuin. Uit deze twaalf foto’s zijn drie foto’s geselecteerd voor een eerste, tweede en derde prijs.

Klik hier om een pdf presentatie van alle foto's - incl. de prijswinnaars - te bekijken. (15 MB)

Lancering initiatief Koloniaal Verleden Dordrecht

Deze week wordt het initiatief Koloniaal Verleden Dordrecht gelanceerd. Het gaat om een groot onderzoek naar het koloniaal- en slavernijverleden van Dordrecht. Kunt u oud schrift lezen? Dan kunnen we uw hulp gebruiken bij het doornemen van honderden notariële akten uit de 17e - en deels 18e - eeuw. Kijk voor meer informatie op: www.crowdsearch.nl/koloniaal-verleden

Nieuwe ronde cursus Genealogie voor Beginners

In de eerste helft van 2023 zal een nieuwe ronde worden georganiseerd van de klassikale cursus Genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners.

U kunt zich hier aanmelden.

Boekenverkoop Augustijnenhof op Boekwinkeltjes.nl

Wist u dat het Augustijnenhof ook een digitale boekenwinkel heeft op de website Boekwinkeltjes.nl? Hier vindt u een selectie van de 'Dordtse boeken' (nieuw en tweedehands) die we ook in onze fysieke winkel verkopen. Kijk hier voor het actuele aanbod: www.boekwinkeltjes.nl/v/augustijnenhof

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!