Cursus genealogie (stamboomonderzoek) voor Beginners

 

Inhoud

Wilt u graag beginnen met onderzoek naar uw voorouders, maar u weet niet hoe dit moet worden aangepakt? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners bij het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof te volgen.

In vier dagdelen van 2 á 2½ uur wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computerprogramma’s kunt vastleggen.

De cursus wordt gegeven door Arno de Grauw. Hij doet al vele jaren onderzoek naar zijn voorouders en heeft daardoor de nodige ervaring opgedaan. Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig de weg te vinden in de boeiende wereld van de genealogie, de historische hulpwetenschap die de ontwikkeling en verwantschap van geslachten bestudeert.

Locatie

De cursus wordt gegeven in Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof, Hof 15, 3311 XG Dordrecht.

Data

De cursus wordt gegeven in de tweede helft van 2024

Kosten

De kosten voor de gehele cursus (inclusief lesmateriaal en koffie, thee of water) bedragen EUR 125,00. Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 90,00.


Geïnteresseerd?

Heeft u interesse om deze cursus te volgen?
Vul hier uw gegevens in en we laten u weten wanneer de volgende cursus start.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!