Onderzoek

Voor historisch onderzoek  bent u van harte welkom in ons Documentatie- en Kenniscentrum. U kunt als Vriend van het Augustijnenhof onbeperkt gebruik maken van onze bibliotheek, de aanwezige computers en andere faciliteiten zoals ons rijk gevuld Intranet of onderzoek doen in het archief van het kadaster. Wilt u zelf leren zoeken in de talloze Dordtse bronnen of in het kadaster? Bekijk ons cursusaanbod. Indien u ter plaatste hulp nodig heeft bij een eigen onderzoek kunnen onze vrijwilligers  u vaak direct behulpzaam zijn. Dit kan ook op afspraak.
 
Kunt u niet zelf komen? Voor transcripties en/of ander kleinschalig onderzoek hanteren we een tarief van € 25 per uur. 
 
De geheimen achter uw gevel ontrafelen?
Het Augustijnenhof is gespecialiseerd in historisch huizenonderzoek in Dordrecht. Of u nu in een huis in de binnenstad woont of in de 19e -eeuwse schil, in een monument of niet; achter de gevel van uw huis leeft de geschiedenis want u bent écht niet de eerste die achter die gevel woont. U bent een passant in de lange reeks bewoners die u zijn voor gegaan. Wie heeft het huis gebouwd? Wie waren de bewoners? Wat ze deden ze, bewoog ze en wat was hun rol in de sociale en economische geschiedenis van de stad? Daar geeft het Augustijnenhof op verzoek van eigenaren al 22 jaar lang antwoord op!
Na een studie van ongeveer twaalf tot zestien weken wordt een uitgewerkt verslag gepresenteerd, waarin de eigenarengeschiedenis van het betrokken pand in opgetekend staat. Het tarief voor een dergelijk onderzoek bedraagt (op non-proffitbasis) tussen € 350 en € 450, afhankelijk van de ouderdom van het huis en de daaraan verbonden moeilijkheidsgraad, die de hoeveelheid werk bepaalt. Desgewenst wordt een monumentenschildje met QR-code meegeleverd, waarvan een samenvatting van de eigenarengeschiedenis is af te lezen. Wandel eens door de stad en scan zo’n code om voorbeelden te zien van de onderliggende geschiedenis. Of doe dat thuis via de monumentenkaart die het Augustijnenhof daarvoor heeft gemaakt. In de bibliotheek van Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof kunt u voorbeelden van afgeronde onderzoeken inzien en zich een beeld vormen van hetgeen u kunt verwachten.
Meer weten? Mail voor verdere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop eens binnen op Hof 15.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!