Onderzoek

 

Het Augustijnenhof doet het hele jaar door historisch onderzoek naar Dordtse monumenten (of andere oude panden), bedrijven en inwoners. Vaak gebeurt dit in opdracht van particuliere huiseigenaren of bedrijven, die meer willen weten over de (bewoners)geschiedenis van hun pand. Voor verdere informatie en/of een prijsindicatie kunt u contact opnemen met mevr. Angenetha Balm-Kok, e-mail: ambalmkok [@] augustijnenhof.nl

Voor transcripties en/of ander kleinschalig onderzoek hanteren we een tarief van € 25 per uur.

Ook wanneer u zelf onderzoek wilt komen doen bent u van harte welkom in ons Documentatie- en Kenniscentrum. U kunt als Vriend van het Augustijnenhof onbeperkt gebruik maken van onze bibliotheek, de aanwezige computers en andere faciliteiten zoals het Hof.Net. Koffie en thee zijn aanwezig. Scannen en kopiëren is ook mogelijk: voor A-4 prints (zwart-wit of kleur) vragen wij de bezoekers € 0,25.

Wilt u zelf 'leren zoeken' in digitale archieven? Bekijk ons cursusaanbod.

Indien u ter plaatste hulp nodig heeft bij een eigen onderzoek kunnen onze vrijwilligers (afhankelijk van de personele bezetting) u vaak direct behulpzaam zijn. Dit kan ook op afspraak, maar besef dat wij volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!