Achter de Blauwpoort nr. 16

Het koopmanshuis Hoge Nieuwstraat 126 (deel 2)
Vervolg van de eigenarengeschiedenis van het pand Hoge Nieuwstraat 126.

Schrijfoefeningen van een klerk anno 1631
Een klerk van de Stad doet schrijfoefeningen en laat zijn fantasie de vrije loop. Een geheugensteun voor de cursus Oud schrift voor beginners die op dinsdag 9 januari 2007 start in het Stadsarchief.

Waar zijn de behangschilderijen van Gijsbert de Lengh?
Het huis Nieuwehaven 44 wacht op restauratie, net als in 1915, toen het voor de laatste keer grootschalig werd aangepakt. We zijn op zoek naar de behangschilderijen van Gijsbert de Lengh de stichter van de Regenten- of Lenghenhof.

Straatverlichting te fel in Dordrecht
Net als Schiphol heeft Dordrecht sinds november j.l. een prima verlichte landingsbaan. De Franse lichtexpert Vincent Laganier heeft de verlichting van de Lange IJzerenbrug zodanig veranderd dat een piloot ze moeiteloos kan zien. En dat terwijl de havenbewoners in 1877 al wisten hoe de brug werkelijk sfeervol verlicht kan worden!

De Binnen Walevest toen en nu
Hoewel de Binnen Walevest als straat nog precies hetzelfde loopt als aan het einde van de 16e eeuw, hebben de gebouwen en huizen in de loop der eeuwen steeds een ander uiterlijk gekregen. Het briefhoofd van Firma C. van der Linden Kistenfabriek en Houthandel toont hoe de straat er in de 19e-eeuw uit zag.

Hoge Nieuwstraat 83, Binnenwalevest 78 en Lange IJzerenbrugstraat 2-6 (deel 1)
Het lijkt hier om betrekkelijk jonge huizen gaan. Aan de Hoge Nieuwstraat een laat 19e-eeuws kantoorgebouw dat nu als instituut voor huiswerkbegeleiding van de welbekende familie Kranenburg dienst doet en een aantal huizen uit de jaren ’30 van de 20e eeuw. En toch vonden we een boeiende eigenarengeschiedenis die terug gaat tot in de 16e eeuw.

De Dordtse Boekenmarkt
Vraag en aanbod van Dordtse boeken voor en door particulieren.

Een Nieuwjaarswens uit 1860
Dit is de hartelijke wensch van de Ontstekers van Dordrecht aan de Ingezetenen der stad bij den aanvang van het jaar 1860.

Categorie: Archief: Achter de Blauwpoort (2004-2008)
Bestandsgrootte: 1.33 MB
Bestandstype: application/pdf
Publicatiedatum: januari 2007

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!