Johannes Eusebius Voet

Stadswandeling: “Te Voet”

Op 2 juli van dit jaar is het 250 jaar geleden (1773) dat (aansluitend op de Statenvertaling van de bijbel) 'de Statenberijming van de psalmen voor kerkelijk gebruik' het levenslicht zag. Het Augustijnenhof is geen kerkelijke organisatie, maar er zitten mooie historische elementen in dit feit. Die hebben ons doen besluiten een bijzondere wandeling te organiseren. Eénmalig en met verrassende elementen.

Te Voet, is een stadswandeling die u voert langs het levensverhaal van de arts, dichter, tekenaar en entomoloog (insectenkundige) Johannes Eusebius Voet. Deze man was géén theoloog, maar tekende wel voor de ‘hertaling’ van ruim 80 van de 150 psalmen. Zijn verhaal wordt tijdens de wandeling vertelt door acteurs en omlijst met prachtige muziek, die op het eerste gehoor niets te maken heeft met de psalmen, maar waarvan u zult merken dat die relatie er wel degelijk is.

“Te Voet” start aan de Groenmarkt bij “Den Witten Haen”.  Via de Voorstraat, de Nieuwstraat, het Hof, het Steegoversloot, de Doelstraat, het Nieuwkerksplein en de Wijnstraat komt u terug bij de Augustijnenkerk.

Speciaal voor deze wandeling maakt Onderwater Producties uit Rotterdam twee korte voorstellingen, die u onderweg in een modewinkel en in een museum gaat zien. Daarnaast kunt u een drietal heel bijzondere muziekuitvoeringen bijwonen, waarin ongekende melodieën van de psalmen een belangrijke rol spelen. Uitgevoerd op historische plekken, die door deze muziek zullen herleven.

Iedereen kan aan de wandeling meedoen. De afstand die u loopt is nog geen 4 kilometer en heeft geen grote obstakels. In tijd duurt de wandeling tussen de anderhalf en twee uur. Na inschrijving krijgt u een tijdslot tussen 10.00 en 17.00 uur om de wandeling te starten. Bij 'opmerkingen' kunt u een eventuele voorkeur voor de ochtend of middag opgeven. Wees er snel bij, want per tijdslot kunnen er niet meer dan 15 personen ingeschreven worden. Aan het einde van de wandeling heeft u een unieke ervaring opgedaan, die u zich nog heel lang zult herinneren.

Voor deze wandeling betaalt u € 12,50 per persoon.  Vrienden van het Augustijnenhof mogen voor € 7,50 mee op pad en kinderen tot en met 12 jaar  gratis.


Stadswandeling: “Te Voet”
Datum: zaterdag 26 augustus 2023
Duur: circa anderhalf uur per wandeling
Aanvang: vanaf 10.00 uur in meerdere groepjes/rondes (laatste wandeling eindigt circa 17.00 uur)
Startpunt: Groenmarkt 19 bij “In den Witten Haen”
Kosten: € 12,50 per persoon / voor Vrienden € 7,50
(kinderen t/m 12 jaar gratis)


Aanmelding

  

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
11:00 - 16:00 uur

Eerste zaterdag v/d maand
11:00 - 16:00 uur

Elke donderdag
genealogische inloopdag

Bezoekadres

Historisch Informatie Punt &
Documentatie- en Kenniscentrum
Augustijnenhof

Hof 15
3311 XG Dordrecht


Google Maps

Contact

E-mail
info@augustijnenhof.nl

Telefoon
(078) 647 48 88

Of loop gewoon even binnen!